Pensionærmøde

Pensionærmøde - følg med i nyhederne

Referat af pensionærmøde 4. oktober 2017 (download)

Tilstede: Kaiser, Little, Sinatra, Bill, Major, Waterloo, Ghandi, Julius, Freja, Amazone, Quatro, Lady, Ninja, Lurifax og ny privatpony Lotte+1.

Indvoldsorm + ormestrategi

• Vores staldmester Anne Grethe (AG) informerer om gødningsprøver, der netop er blevet undersøgt. Stadig rideskoleheste samt ”lille-vallak”-fold, der har størst ormepres. Derudover er der nogle enkelte højdespringere. Gødningsprøven måles i æg pr. gram – AG hænger liste op med resultaterne. Hestene, der har behov, vil få ormekur forud for foldskifte til vinterfold, denne gives af staldpersonalet.

• Det er meget vigtigt, at hestene kun går på den samme fold, uanset om det er personalet eller pensionærerne selv, der lukker hesten på fold. Derfor må sommerfoldene ikke bruges om vinteren og omvendt, ligesom hestene ikke må sættes på en anden fold end den plejer.

• Sygefoldene er kun ”orme-spredere”, hvis der lægges wrap ud oven i gødning. Ormene smitter hyppigst ved at hestene æder i nærheden af en hestepære med ormeæg, så er der ingen græs/wrap, eller er hestepærerne fjernet, er smitten lille.

Ny fold-sammensætning

”Lille-vallak”-folden består for tiden af 10 ponyer. Dette er mere end vinterfoldene kan rumme. Derfor ændres der i vallak-foldene:

1. Major, Julius, Apollo, Jerry, Carpaccio

2. Kaiser, Rocket, Lurifax, Bill, Sinatra

3. Ghandi, Waterloo, Puer og Zefyr (Når Helan er flyttet).

Hopperne forsætter som sædvanligt og Bella forbliver hos Little og Venus.

 

Generel oprydning + uddeling af træpiller

• Der hænger/står for meget foran boksene. For vi sikkert kan trække og stå med hestene på staldgangen, skal dette minimeres. Derfor skal alt fra gulves fjernes og eventuelle strigletasker skal ind i skabene.

• Når træpillerne gives om fredagen, skal posen være fjernet til mandag morgen. Hvis ikke det er tidspunktet, kan personalet vælge at fjerne posen med træpiller, da det betragtes som at posen ikke var nødvendigt. Selvfølgelig vil der være en overgangsperiode, hvor pensionærerne ikke mister sine poser uden advarsel, men vi håber allerede at se forskel næste gang, der uddeles poser.

 

Indvendigt vedligehold

• Alle pensionærer er selv ansvarlige for det indvendige vedligehold i deres boks. Det betyder nedvaskning, maling og/eller kalkning.

• Der er konstateret skimmelsvamp i flere stalde. Dette er næsten umuligt helt at begrænse, men den bedste metode for at formindske det, er ved at kalke.

Kommunikation mellem pensionær og staldpersonale

• AG har fået en mailadresse: Stald@nygaard-ridecenter.dk. Her kan henvendelser omkring foder, ønsker/venteliste til boks, fold og strøelse sendes til.

• AG opfordrer folk til at tage god hånd om personalet og rette henvendelse i positiv ånd.

Foder

• Brogaarden leverer foder til NØR og i samme forbindelse for vi rådgivning. Vores konsulent hedder Mette, og alle fra NØR er velkomne til at tage fat i Mette. AG har arrangeret et møde for pensionærerne med Brogaarden, hvor de kommer ud på NØR og fortæller om foderet samt gennemgår foderplaner for de enkelte heste.

Mødet afholdes lørdag den 4. november kl. 10.00 på NØR og er gratis for pensionærerne.

• NØR bruger to typer foder og fodrer derudover med stråfoder: wrap eller hø. Wrap har den kæmpe fordel, at kvaliteten bevares grundet måden det er pakket. Enkelte heste kan få problemer i maven grundet wrap, og kan med fordel fodres med hø i stedet. Hø har dog den ulempe, at det støver mere, og derfor ikke skal gives til heste med luftvejsproblemer.

 

Rideskole-undervisning, springning + ridehusbrug

• Rideskoleundervisningen foregår som udgangspunkt i halvdelen af ridehuset. Der skal opsættes hegn, med mindre underviseren spørger privatrytterne om andet. I enkelte timer vil hele ridehuset blive benyttet fremover. Dette er grundet fyldte hold med heste-ryttere, hvor det næsten er umuligt at ride på 20x30m. Pensionærerne er selvfølgelig stadig velkomne i ridehuset, hvor der rides efter gældende ridehusregler (opslag kommer snarest i ridehuset).

• Fra 1. januar 2018 starter rideskolen søndagshold op i tidsrummet kl. 10-12. Denne undervisning foregår, ligesom al øvrig rideskoleundervisning, i halvt ridehus 20x30m.

• Fra 1. november 2017 oprettes nye springhold onsdag kl. 18.00 og kl. 18.30 og fungerer som ”par-hold”. Det er op til rytterne selv at finde en makker, de kan springe med. Tilmelding sker til undervisning@nygaard-ridecenter.dk. Dette vil foregå på forsøgsbasis i vinterperioden og forlænges, hvis det er en succes. Kristina underviser stadig privat i springning, hun starter fremadrettet kl. 19.00. Springningen skal slutte senest kl. 20 om onsdagen, så dressur-ryttere kan komme til.

• Privatundervisning i springning må kun foregå (indendørs) om søndagen i det tidsrum, hvor det er tilladt for alle at springe. I perioden indtil 1. januar er springning tilladt kl. 9-11 om søndagen. Efter 1. januar ændres dette tidspunkt til 8.00-9.30 grundet rideskoleundervisning. Det er derfor ikke muligt at få springundervisning (indendørs) om onsdagen.

• Løsspringning: Der skal arrangeres løsspringningsdage, så det er muligt for alle at løsspringe. Dette må kun gøres med en underviser til stede. Løsspringningen er selvfølgelig gratis – underviseren dækkes af NØR.

 

Opstaldning – nye muligheder

• Trailerparkering på NØRs område kommer pr. 1. december 2017 til at koste 50 kr. om måneden. Dette faktureres sammen med opstaldningen. Til gengæld får hver trailer sin egen plads. Dette er for sørge for at alle trailere kan holde parkeret langs ridehuset, så de ikke står på gårdspladsen. Skriv til finans@nygaard-ridecenter.dk og book din trailerplads inden den 10. november.

• Udmugning/Fuldpas bliver muligt på NØR. Personalet muger boksen alle hverdage, hvis det ønskes. Pris: 500kr/mdr. Det er også muligt kun at få muget enkelte dage eller i forbindelse med ferier: Pris 50kr/dag. Ved tilmelding til fuldpas skal dette ske senest den 15. i måneden før til finans@nygaard-ridecenter.dk. Enkelte dages udmugning skal arrangeres direkte med AG på mail stald@nygaard-ridecenter.dk.

• Opstaldningsprisen for pony i rød stald reguleres ned fra 2900 kr/mdr til 2700 kr/mdr. Dette gøres, da vi har tomme hestebokse og flest ponyryttere. For at prisen på 2700 kr/mdr. er mulig, skal ponyejeren være indstillet på at flytte til en ponyboks, så snart en bliver ledig. Reguleringen sker pr. 1. december 2017.

• Stalden lukkes senere i weekenden. Fra 1. november 2017 lukkes stalden i tidsrummet 17.30-19.00, dvs. en time senere end tidligere. Det er stadig vigtigt at hestene står i deres boks 30 minutter inden lukning.

 

Daglig leder

• NØR søger Daglig leder med start pr. 1. november 2017 eller snarest derefter. I jobbeskrivelsen indgår undervisning, staldarbejde og administration. Jobopslag kommer op.

• Med daglig leder bliver det muligt at lade hestene gå ude i længere tid end nu. Daglig leder og AG finder løsning på fodring, så hestene ikke går på fold i mange timer på tom mave.

• Den nye daglige leder bliver kontaktperson for alle medlemmer på NØR.

• Ved ansættelsen af en daglig leder vil der fremover være personale på gården fra 7.30-22.00 alle hverdage.

 

OBS: Ved pensionærmødet glemte vi desværre at orientere medlemmerne, at det er vigtigt ALLE ryttere på hestene er medlem af NØR. Det betyder altså at forældre/parter mv. skal meldes ind i klubben. Dette er pensionærens ansvar selv at få informeret sin part.

 

Tak for et hyggeligt møde. Vi glæder os til at se mange af jer igen den 4. november til Foder-møde med Brogaarden.

Nordøstsjællands Rideklub (NØR)

Nygård Ridecenter

Hellebækvej 46, Nygård

3000 Helsingør

Kontakt os

Ridecenterets åbningstider

Mandag 7.30 - 22.00

Tirsdag 7.30 - 22.00

Onsdag 7.30 - 22.00

Torsdag 7.30 - 22.00

Fredag 7.30 - 21.00

Lørdag 7.30 - 19.00

Søndag 7.30 - 19.00