Om Nordøstsjællands Rideklub

Rideklubben

Rideklubben NØR, eller Nordøstsjællands Rideklub har haft adresse på Nygård Ridecenter, i Nygård lige uden for Helsingør, siden 1. juli 1977, men selve klubben blev oprettet den 19. juni 1960.

Nygaard Ridecenter er ejet af Helsingør Kommune, som via en driftsaftale har stillet bygninger og jordarealer til rådighed for NØR, der anvender faciliteterne til at drive et kommunalt rideskoletilbud.  Herudover drives klubben også efter retningslinjerne udstukket af Dansk Rideforbund, da klubben er en del heraf.

Nygaard Ridecenter ejes af Helsingør Kommune og er et fantastisk dejligt sted. Selve gården er en gammel 4-længet stråtækt ejendom, som ligger midt i det skønne ”Kongernes Nordsjælland” og klods op af Teglstrup Hegn, hvor der findes mange gode ridestier.

Klubben driver en rideskole for alle rideinteresserede i Helsingør Kommune og omegn. Det er klubbens klare mål, at det at gå til ridning skal være muligt for alle uanset niveau, alder og størrelsen af ens pengepung og NØR lægger som en klub under Dansk Rideforbund vægt på værdierne; sikkerhed først, hæderlighed, harmoni, dygtiggørelse og passion.

Klubben er for alle, der er glade for heste og gerne vil lære at ride og udvikle sig som rytter. Det skal være trygt at være i stalden og trygt at ride, og vi har derfor stor fokus på sikkerhed og korrekt håndtering af hesten/ponyen. 

Vi prioriterer, at ridningen skal foregå på hestens præmisser, og vi arbejder løbende på at skabe de bedste forhold for hestene i vores stalde. Fællesskab og kammeratskab er også en vigtig del af dét at gå til ridning. Det er vigtigt, at vores medlemmer føler sig godt tilpas og får den hjælp, de har brug for, således alle får mere lyst til heste og ridning.

Flere gange årligt afholder klubben stævner, ridelejre, samt andre sociale arrangementer, hvor alle kan være med og have nogle sjove og hyggelige timer.

Bus nummer 347 holder lige ved døren. I bil er der kun ca 5 minutters kørsel fra Helsingør og 10 minutters kørsel fra Espergærde og Hornbæk.

RIDEBELIGGENHED I SÆRKLASSE

NØR har adgang til Naturnationalpark Nordsjælland i baghaven og kort til flere strande.

Derudover råder vi over to stalde med plads til cirka 35 heste – hvoraf omkring 20 bokse er til vores elevheste.

Ud over de oprindelige staldbygninger er der en stor nyere træstald med store hestebokse samt et stort 20 x 60 meter ridehus.

Til ridecentret hører en del jord, hvor der er mange fine græsfolde, således at alle heste og ponyer på stedet kan tilbydes at komme på fold hver dag.

Ud over ridehuset er der også to udendørs ridebaner. En 20 x 50 meter dressurbane samt en ca. 80 x 60 meter springbane.

RIDEUNDERVISNING PÅ ALLE NIVEAUER I BÅDE SPRING OG DRESSUR

NØR tilbyder rideundervisning af både børn og voksne på alle niveauer. I rideskolen foregår undervisning på hold ved vores dygtige undervisere. Vores undervisere kan også bookes til undervisning af ryttere med egen hest. I springning tilbyder vi undervisning ved daglig leder Regitze Ericsson.

DANSK RIDEFORBUNDS RYTTERMÆRKER

Vores undervisning i rideskolen finder inspiration fra Dansk Rideforbunds ryttermærker. Det betyder, at du er sikret, at du, ud over at lære at ride, også lærer, hvordan du håndterer hesten på en sikker måde, hvordan du læser og forstår hestens adfærd, hvordan du behandler hesten på en etisk korrekt måde, og hvordan hesten skal passes.

Ridesport adskiller sig fra andre sportsgrene ved, at vi har med store, levende dyr at gøre. For at mindske risikoen for at komme alvorligt til skade er det vigtigt, at vi forstår hestens natur. Det er også vigtigt, at vi behandler hestene på en ordentlig måde, og det kræver, at vi ved, hvad der er rigtigt og forkert – både i forhold til hestens psykiske og fysiske behov.

Når du begynder til ridning i vores rideskole, vil undervisningen være tilrettelagt sådan, at du bliver introduceret for den viden, der passer til dit niveau. På holdende for begyndere får du viden og kompetencer til at kunne tage ryttermærke 1, på hold for letøvede får du viden og kompetencer til at kunne tage ryttermærke 2, og på hold for øvede får du viden og kompetencer til at tage ryttermærke 3. Når du har taget ryttermærke 3 vil du altså, ud over at være dygtig til at ride, også have viden som gør dig i stand til at tage vare på en part eller have din egen pony eller hest.

Hvis man er hjælper på NØR skal man have gennemført Ryttermærke 1. NØR tilbyder undervisning i Ryttermærke et par gange om året. Der skrives ud på NØR's sociale medier samt i nyhedsbreve hvornår næste kursus finder sted.

Hvis du allerede har din egen pony eller hest og er medlem af klubben, så kan du stadig tage ryttermærker ved at henvende dig til én af vores undervisere. De kan hjælpe dig med den viden, som du måske mangler, eller de kan indstille dig direkte til ryttermærkeprøverne.

Læs mere om ryttermærkerne her (indsæt link).

DAGLIG LEDELSE

NØRs daglige leder har et helt livs erfaringer med heste og står for den daglige drift på ridecenteret, hjulpet af vores dygtige staldpersonale. Den daglige leder står herunder også for at sikre at alt er som det skal være til rideskoleaktiviteterne som NØR driver. Alle vores ansatte er altid klar til at hjælpe med spørgsmål omkring hestens fodring og pasning, opstaldning, privatundervisning, rideskolen og arrangementer. 

NØR er en forening og har derfor en frivillig bestyrelse, der vælges på den årlige generalforsamling. Udover bestyrelsen (link) er der mange frivillige opgaver du kan hjælpe med - se mere under (link).

ARRANGEMENTER

NØR afholder primært stævner for vores rideskoleelever og medlemmer. Vi holder blandt andet årligt Klubmesterskab i både dressur og spring, samt banetræninger og ridt for dommer, samt udklædningsstævner mv. 

Vi tilstræber at afholde ridelejre og stævner for klubbens børn og unge 3-4 gange årligt. Derudover har vi en række løse arrangementer, som kan dække over alt fra fællesspisning til kæphesteridning.

Det er klubbens medlemmer, der skal understøtte alt det praktiske i forbindelse med stævner og arrangementer, så skriv dig gerne på hjælperlisterne, mød op og styrk klublivet og klubbens aktiviteter.

Vores sponsorer